فریب‌های خطرناک: چگونه کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال سرمایه‌هایتان را نابود می‌کند؟ بلاگ صرفینو

آنالیز بابل مپس نشان می‌داد که 25 درصد از کل عرضه بیبی کر در اختیار تنها 40 والت است. در واقع، این توکن‌ها در میان این 40 والت تقسیم شده بود (Wallet-Splitting) تا سرمایه‌گذاران را فریب دهد. سه روز بعد این والت‌ها 400 هزار دلار توکن بیبی کر را فروختند، حساب‌های این توکن در رسانه‌های اجتماعی را بستند و برای همیشه ناپدید شدند. خطوط بین حباب‌ها نیز وجود ارتباط بین کیف پول‌های مذکور را به روشنی نشان می‌دهد. بابل مپس (Bubble Maps) ابزاری برای ممیزی توکنومیک توکن‌های دیفای و NFTها است که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد عرضه دارایی‌هایی را که می‌خواهند در آنها سرمایه‌گذاری کنند، ارزیابی کنند.

در نهایت به جای کسب سود، متضرر خواهید شد، و کمپانی مشکل را از وضعیت بازار و بالا بودن رقابت به خاطر هش ریت و سختی نتورک می‌داند! استخراج ابری روشی بسیار ساده و بدون دردسر به منظور کسب درآمد منفعل است، اما چالش‌های زیادی دارد و متاسفانه کلاهبرداری‌‌های متعددی در این مدل بیزینس‌ها دیده می‌شود. یکی دیگر از انواع کلاهبرداری های پرهزینه در واتساپ اسکم روابط عاطفی یا کت فیشینگ (Catfishing) است که در آن کلاهبرداران با برقراری روابط عطفی با قربانی سرمایه او را بالا می‌کشند.

در چنین بازاری که حتی قیمت بیت کوین BTC هم قابل پیش‌بینی نیست، پیشنهاد سود تضمینی به هیچ عنوان منطقی نیست. همچنین کسب سود نجومی و سریع از بازار نیازمند ریسک‌های نامتعارفی است که سرمایه افراد را به خطر می‌اندازد. مثلا پروژه ارز دیجیتال ترا که اکنون منهدم شده است، به عنوان یک طرح پانزی بزرگ در نظر گرفته می‌شد. با این حال بعضی از معروف‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری قبل از فروپاشی آن در سال گذشته از آن حمایت کردند.

در یک نوع کلاهبرداری به روش هانی پات از قراردادهای هوشمند نیز استفاده می‌شود و شباهت زیادی به تکنیک راگ پول دارد. در این نوع هانی پات، قابلیت فروش توکن در قرارداد هوشمند غیرفعال شده است و تنها یک یا چند آدرس کیف پول توانایی فروش توکن را دارند. از آن‌جایی که هیچ‌کدام از سرمایه‌گذاران توانایی فروش توکن را ندارند، سرمایه هنگفتی جمع‌آوری می‌شود و نمودار قیمت آن دائماً در حال صعود است. بعد از این‌که سرمایه مورد نظر کلاهبردار جمع‌آوری شد، اقدام به فروش می‌کند و سرمایه قربانیان را به سرقت می‌برد. کلاهبرداران کاربران کریپتو را هدف قرار می‌دهند تا رمز‌های خصوصی کیف پول آن را به دست آورند. اگر آنها به این رمزها دست پیدا کنند، ممکن است وجوه کیف پول را سرقت کنند.

عبارت «استخراج سادهٔ ارز دیجیتال با موبایل» این روزها به یکی از ترفندهای رایج کلاهبرداران تبدیل شده است. شاید مسخره به نظر برسد، اما تاکنون با این روش میلیون‌ها دلار کلاهبرداری شده است و حتی در مقطعی ویتالیک بوترین، خالق اتریوم نام صفحه توییتر خود را به «non-giver of ETH» (به معنای کسی که اتر نمی‌دهد) تغییر داد. کلاهبرداران در این نوع حمله، آدرس وب‌سایتی را به اشتراک می‌گذارند که دقیقاً مشابه وب‌سایت اصلی یا وب‌سایت جدیدی است که اطلاعات محرمانه شما را ضبط و سپس از آنها برای هک‌کردن سایر حساب‌ها استفاده می‌کند.

همزمان با توسعه بازارهای مالی و کاربرد فناوری بلاک چین در حوزه ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده، کلاهبرداران و اسکمرها (Scammers) نیز از تکنولوژی در جهت ایجاد روش‌های نوین تقلب و سرقت دارایی کاربران نهایت بهره را برده اند. افراد ناآگاه و بعضاً طمع‌کار نیز به سادگی در دام این مجموعه گرفتار می‌شوند. واریزهای مکرر تا جایی ادامه پیدا می‌کند که دسترسی کاربر به سیستم قطع شده و کلاهبرداران به آسانی سرمایه واریزشده را به سود خود ضبط می‌کنند. کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال شکل‌های گوناگونی دارد و متأسفانه با معرفی هر کدام از شیوه‌های جدید، کلاهبرداران حقه‌ای جدید از آستین خود بیرون می‌آورند.

کلاهبرداران به بهانه راهنمایی، اطلاعات شخصی کاربر را می‌گیرند و از آن برای سرقت دارایی‌های او استفاده می‌کنند. اگر کاربر تلگرام یا دیسکورد باشید احتمالاً شاهد کلاهبرداری‌های این چنینی بوده‎‌اید یا حتی خودتان هدف آنها قرار گرفته‌اید. در کلاهبرداری از طریق پشتیبانی فنی، اسکمرها خود را به عنوان یکی از اعضای تیم پشتیبانی یک پروژه یا بازار NFT جا می‌زنند و با گرفتن اطلاعات شخصی یا کلید خصوصی، NFTهای کاربران را به سرقت می‌برند.

از طرف دیگر، از آنجایی که اکثر توکن‌های این طرح در اختیار تنها ۱۰ آدرس کیف پول قرار دارند، بسیاری از کاربران آن را پروژه‌ای جعلی و غیرواقعی قلمداد می‌کنند. با توجه به این ایرادات و موارد دیگر، به‌نظر می‌رسد که پوما کوین پروژه‌ای فریبنده و به‌دنبال کلاهبرداری و سرقت اموال کاربران با استفاده از نام شبکه ترون است. بد نیست به این مورد هم اشاره کنیم که سرمایه‌گذاران باید قبل از انتقال دارایی‌های خود در به هر پروژه‌ای، تحقیقات لازم را انجام دهند تا از ریسک‌های احتمالی آگاه باشند. شرکت‌های کلاهبرداری با وعده استخراج رمز ارز، طرح‌های وسوسه‌کننده‌ای ارائه می‌کنند، به طوری که به ازای دریافت مبالغی کمتر نسبت به رقبا، هش ریت بالاتری (مثلا) در اختیارتان قرار می‌دهند.

در روش اول، کاربران باید سرمایه خود را به مدت دو سال قفل کنند و در ازای آن، ماهانه 10 درصد سود دریافت کنند. در روش دوم، کاربران باید سرمایه خود را به مدت یک سال قفل کنند و در ازای آن، ماهانه 5 درصد سود دریافت کنند. و در روش سوم، کاربران می‌توانند سرمایه و سود خود را پس از شش ماه دریافت کنند. مجرمان با استفاده از ارتباط عاشقانه ساختگی، قربانیان خود را وادار می‌کنند تا برایشان رمزارز بفرستند یا در یک پروژه رمزارز جعلی سرمایه‌گذاری کنند. آنها ممکن است ادعا کنند که شخصاً در این پروژه جعلی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و سود قابل‌توجهی به دست آورده‌اند. به زبان ساده، این افراد کسانی را که هم‌اکنون از آن‌ها کلاهبرداری شده است هدف قرار داده و ادعای توانایی بازیابی رمز ارزها را مطرح می‌کنند.

همیشه سعی کنید اپلیکیشن صرافی یا کیف پول ارز دیجیتال را از فروشگاه‌های رسمی اپلیکیشن پلی استور گوگل یا اپ استور اپل دانلود و نصب کنید. حتی برای امنیت بیشتر می‌توانید اپلیکیشن را از سایت رسمی دانلود کنید تا ریسک کلاهبرداری کمتر شود. در تکنیک مهندسی اجتماعی، فرد کلاهبردار در یک شبکه اجتماعی یا سایت دوست‌یابی در ظاهر یک دوست از قربانی می‌خواهد که اپلیکیشن کیف پول یا صرافی جعلی را نصب کند. پس از این‌که قربانی ارزهای خود را به این اپلیکیشن ارسال کرد، کلاهبردار آن را به کیف پول خود منتقل می‌کند و ناپدید می‌شود. زمانی که مقدار زیادی نقدینگی انباشته شد، کلاهبرداران از آسیب‌پذیری قرارداد هوشمند برای تخلیه وجوه سواستفاده می‌کنند. این آسیب‌پذیری معمولا از همان ابتدا وجود دارد اما در همه کدها پنهان است.

دسته بندی: خبر برچسب ها: